Az Alternatív mozgás- és masszázsterápia olyan masszázs és mozgásmódszerek alkalmazását jelenti, melyek a szokásos gyógytorna és gyógymasszázs keretében nem (vagy kevésbé) ismertek.

Az alternatív mozgás- és masszázsterápiák története

E terápiák az eredetüket képező filozófiai eszmerendszer (leggyakrabban valamely távol-keleti filozófia, pl. kínai, védikus filozófia) alapján kerültek alkalmazásra úgy, hogy az európai gondolkodásban megszokottnál nagyobb jelentőséget kapnak a belső átélések, a légzőgyakorlatok, illetve a lassú, kitartott szimbolikus jelentőséggel is bíró mozdulatok.

A terápia során jellemzően masszázsterápiát végzünk, a mozgásterápia alkalmazása ezt egészíti ki a beteg állapotához, adottságaihoz és igényeihez szabott gyakorlatsor betanításával.

Hogyan dolgozunk

masszázsterápiaA masszázs során az egész emberre, az egyes testrészekre, vagy specifikus zónákra, mikroterületekre aktív mozgással vagy passzív mechanikai ráhatással (nyomással), illetőleg passzív mozgatással ható módszereket alkalmazunk.

A nálunk választható hagyományos japán ízületkimozgató masszázs kínai harcművészeti elvekre és tradicionális fogásokra épülő japán masszázstechnika, olyan komplex, izületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmazó teljestest-masszázs, amelynek célja a test szimmetriájának és ezzel harmonikus működésének fenntartása vagy visszaállítása. A test szimmetriájának felborulása a sacroiliacalis ízület eltolódására és ezáltal a test tömegközéppontjának eltolódására vezethető vissza, így e masszázs (ami megelőzésként, de terápiaként is végezhető) elsősorban ennek az elváltozásnak a helyreállítására törekszik.

Ugyanakkor teljestest-masszázsként nagy hangsúlyt helyez a az izmok megfelelő ellazítására és az ízületek mozgásterjedelmének javítására illetve helyreállítására is (ezt szolgálják pl. a speciális izetmobilizáló technikák, amiket sokan tévesen „csontkovácsolásnak” neveznek), hiszen ezekben láthatjuk a test energiaáramlásának legfontosabb feltételeit.

Ha masszázsra jössz, hozz magaddal váltóruhát (melegítőnadrág, póló, zokni).

Áraink

Szolgáltatás Időtartam Ár
Masszázs – teljes test kb. 1 óra 20 perc 18.900 Ft
Masszázs (Yumeiho) – részleges kb. 50 perc 13.200 Ft
Frissítő masszázs (Yumeiho) – részleges (váll és hát) kb. 25 perc 8.600 Ft
5 alkalmas bérlet (3 hónapig érvényes) 5×50 perc 52.800 Ft
  • Szolgáltatásaink árából tanfolyamaink hallgatói 20%, közvetlen hozzátartozóik 10% kedvezményt kapnak!

Kérjen visszahívást, ha időpontot szeretne egyeztetni vagy kérdése van

    Név:

    Telefonszám: